Alçıyla yaptığımız yeryüzü şekillerimiz.
İlk gün alçımızla yeryüzü şekillerimizi hazırladık. İki yanardağı, yaylayı ve küçük dağı gazete kağıdından koni şekli vererek alçı döküp kuruttuk. İkinci gün kurumuş olan yeryüzü şekillerini ağaç tutkalıyla yerlerine yerleştirdik. Yanardağlarımızın kraterlerini oyduk. Guaj boyalarla boyadık.
Bu etkinlik sırasında oğlumla pek çok şeyi konuştuk: Yanardağ patlamalarını. Yayladan akan ırmağın binlerce yıl içinde yaylayı aşındırarak vadi oluşturmasını, denizden ayrılan gölün nasıl oluştuğunu, yanardağ patlamasıyla oluşan adayı, nehir çevresindeki ovada yaşayan insanların çok şanslı olduğunu,deniz tarafında kalan alanla dağların arkasındaki alanın ikliminin farklı olduğunu, hatta abartıp eskiden dağlık yerlerde zor iklim koşullarında yaşayan insanların doğayla bütünleştikleri farklı bir inanç kurmaları tarzında sosyolojik analizlere kadar gitti iş. Alçı zamanla ince olan yerlerden çatlayınca oralara da deprem çatlağı dedik. İki günümüzü dolu dolu dolduran bir etkinliğimiz oldu kısacası.
Oyun hamurlarıyla da yapılabilir, ama biz işin zor olanını seçtik. Kötü tarafı da artık etkinliklerimize alçı da bulaşmış oldu. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder